معرفی نجف آباد

نجف‌آباد با وسعتی در  حدود ۴۱۶۳ کیلومتر مربع در ۲۹ کیلومتری غرب اصفهان است و در دشت وسیعی در میان کوه‌هایی با ارتفاع متوسط احاطه شده است. نجف آباد که چهارمین شهر پرجمعیت استان اصفهان محسوب می‌شود، در مرکز این استان واقع شده و دارای ۶ شهر نجف‌آباد، گلدشت، جوزدان، علویجه، دهق و کهریزسنگ است. از شمال به شهرستان برخوار و میمه ، از جنوب به شهرستان لنجان ، از شرق به شهرستانهای فلاورجان و خمینی شهر، از جنوب غرب به شهرستان تیران و کرون و شمال غرب به شهرستانهای گلپایگان و خوانسار محدود می شود. روستاهای این ناحیه خصوصاً روستاهای بخش مرکزی به لحاظ نزدیکی به شهر ها و قرار گیری بر سر راههای ارتباطی بین شهری از موقعیت ویژه ای برخوردار بوده و این امر از گذشته تا به حال عامل مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی آنها به حساب می آید.

شهرستان نجف آباد در جنوب غربی استان اصفهان واقع شده و دارای دو بخش مرکزی و مهردشت و ۴ دهستان ، ۶ شهر و ۱۴ نقطه روستایی است.

دهستان صادقیه شامل روستاهای حاجی آباد ،نهضت آباد ،همت آباد ،جلال آباد و دهستان جوزدان نیز شامل روستاهای رحمت آباد و فیلور می باشد. بخش مهردشت نیز دارای دو دهستان حسین آباد و اشن می باشد که روستاهای حسین آباد ، هسنیجه ، خونداب و علی آباد در دهستان حسین آباد و روستاهای اشن ، گلدره ، دماب و خیرآباد در دهستان اشن قرار دارند.

بر اساس آخرین آمار دریافت شده از سازمان آمار و اطلاعات کشور در سال ۱۳۹۵ جمعیت شهرستان نجف آباد در بخش مرکزی برابر با ۲۹۳۲۷۵ و در بخش مهردشت آن بالغ بر ۲۵۹۲۸ نفر می باشد، که به طور کلی جمعیت این شهرستان برابر با ۳۱۹۲۰۵ نفر است.

نجف‌آباد از جمله شهرهایی بود که در پیروزی انقلاب اسلامی نقشی پیشگام داشت و به شهر علم، ایثار و شهادت شناخته می شود. این شهرستان  بیش از ۲۵۰۰ شهید والامقام و بیش از ۴۰۰۰ جانباز و آزاده در زمان جنگ تحمیلی و بیش از ۳۷ شهید در دوران انقلاب تقدیم کرده است.

تیپ اقلیمی این ناحیه از نوع آب و هوای نیمه خشک است که دارای زمستانهای سرد و کم بارش و تابستانهای گرم و خشک می باشد. این شهرستان دارای ۱۱ هکتار اراضی زراعی با احتساب آیش و ۳۵۰۰ هکتار اراضی زراعی فعال و فاقد اراضی دیم می باشد.

این شهر از جاذبه های گردشگری زیادی برخوردار  است. ارگ شیخ بهایی با شش کبوترخانه، مهمترین جاذبه گردشگری نجف آباد است و پس از بازسازی به آن بزرگترین مجموعه تفریحی شهر مورد بهره‌داری قرار گرفت. برج‌های دوقلوی صفای نجف آباد نیز نمونه‌ای از کبوترخانه‌ها این شهر هستند

عصار خانه‌ها نیز یکی دیگر از جاذبه‌های این شهر هستند. عصارخانه آقا متعلق به دوره صفویان، بزرگترین و زیباترین عصارخانه این شهر است. از دیگر آثار تاریخی مهم این شهر می‌توان به مدرسه ریاضی، حمام اخوت، عصارخانه بزرگ، عصارخانه زمانیان، قلعه‌ی دماب و مسجد ارشاد اشاره کرد.

سهم این شهرستان از حوزه صنعت بیش از ۲۲۰۰۰ واحد فعال صنعتی در زمینه های تولیدی، توزیعی، خدماتی و  فنی بوده که تولیدات عمده شهرستان در حوزه های کاشی، سرامیک، ریخته گری انواع فلزات، نساجی، سنگبری، صنایع فلزی، شیمیایی،  تولید ماسه، سیمان، بتن آماده، قطعات بدنه خودرو، انواع رگولاتور صنعتی و خانگی، صنایع چوب، صنایع غذایی و … می‌باشد.

نجف آباد در کسب رتبه ممتاز در حوزه کشاورزی همواره پیشتاز بوده است. به گونه ای که از نظر تولید گوشت بوقلمون، تعداد کلنی های زنبور عسل ،تولید عسل، تولید ملکه زنبور عسل، تولید گل شب بو و تولید ماهیان زینتی رتبه اول و دوم کشوری و استانی را دارا می‌باشد.

از صنایع‌دستی مهم نجف آباد می‌توان به قالیبافی، بافت گلیم و جاجیم اشاره کرد. فرش دست بافت این شهر شهرت و ارزش بسیاری زیادی دارد و یکی از اقلام صادراتی آن محسوب می‌شود.